Homepage
 Weblog Patrick Welman

11/25/2009


Wat een week!


De week begon zo goed. Het persbericht over de kandidatenlijst en de bijbehorende foto waren klaar en konden verstuurd worden. De afsluiting van een proces waarin zorgvuldig gewerkt is aan het samenstellen van kandidatenlijst waarmee het CDA Enschede goed de verkiezingen in kan gaan. Kortom een feestelijk moment. Ik had al begrepen dat Sabri Gabriël niet gelukkig was met de keuze om hem niet op de lijst te plaatsen, maar dat hij vervolgens zou besluiten om uit de fractie te stappen kwam voor mij als een volslagen verrassing. Dat hij in zijn brief aan onze afdelingsvoorzitter vervolgens allerlei verwijten richting mij maakt kan ik al helemaal niet begrijpen. Bijzonder spijtig dat er op deze wijze een einde aan onze samenwerking komt. Het mag duidelijk zijn dat het niet mijn keuze is.

Iets anders. Vorige week ontving ik informatie over een noodzakelijke asbestsanering aan de Nieuw Frieslandstraat te Glanerbrug. Zowel door de twee families die het betreft als anderen ben ik hierover geïnformeerd. De lezer zal begrijpen dat de situatie veel emoties bij de twee families heeft losgemaakt. Hoewel er zeker opmerkingen gemaakt kunnen worden over de wijze waarop de gemeente over en richting de families heeft gecommuniceerd is er inmiddels een bevredigende oplossing gevonden. Vandaag, woensdag 25 november 2009, ben ik op bezoek geweest. In de tuinen waren werknemers van een gespecialiseerd bedrijf, in witte pakken en met masker op, bezig met het afgraven van grond. Een voor de families emotionele dag/week. Daarbij valt het bovenstaande in het niet. Want er blijft onzekerheid over de gevolgen van de asbest voor de gezondheid van de bewoners van de twee kavels. Ik heb inmiddels de stadsdeelwethouder op de hoogte gesteld van mijn bezoek aan de Nieuw Frieslandstraat en hem o.a. verzocht om zelf een keer te komen kijken.

Ik was overigens samen met de wijkagent van Glanerbrug in de Nieuw Frieslandstraat. Vandaag hebben we ook een bezoek gebracht aan het Cruyff Court in Glanerbrug Zuid. Uiteraard kwam daarbij de jongerenproblematiek in Glanerbrug aan de orde. Alle raadsleden hebben daarover een brief ontvangen en via de wijkagent kreeg ik op de brief een nadere toelichting. Ik heb afgesproken dat ik op 10 december a.s. aanwezig zal zijn bij een grote grenscontrole die die dag zal plaatsvinden. Ik vind het belangrijk om als raadslid goed geïnformeerd te zijn over zaken die in mijn stadsdeel, Enschede Oost, spelen.


Gepost door Patrick Welman.

0 Reacties

Reageer

Terug naar overzicht

Welkom op mijn weblog!

Op 4 juni 2012 ben ik als wethouder van de gemeente Enschede benoemd. De stad waar ik geboren en getogen ben. Via mijn weblog krijg je hopelijk een goed beeld van het werk van een wethouder

Het weblog wil ik tevens gebruiken om mijn mening over actuele thema's te geven. Voor vragen en/of opmerkingen kan met mij contact opgenomen worden.

Mijn e-mailadres is p.welman@enschede.nl

Goodgoan!

 

Laatste postings


Archief